Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP'den öğretmenlere ‘Nöbet Ücret' önerisi

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, öğretmenlere nöbet hizmeti karşılığında ücret ödenmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, öğretmenlere nöbet hizmeti karşılığında ücret ödenmesi için kanun teklifi verdi.
Havutça’nın TBMM Başkanlığı`na sunduğu teklif, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`nda ek bir madde ile düzenleme yapıyor.
Bu maddeye göre, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olan yönetici ve öğretmenler ile sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler tarafından yerine getirilen nöbet hizmeti karşılığında her bir günlük nöbet için ücret ödenmesi öngörülüyor.
Havutça, teklif ile öğretmenlerin yasal dayanaktan yoksun nöbet görevinin yasal zemine kavuşturulması, öğretmenlerin yetki ve sorumluluklarının çerçevesinin belirlenmesi, nöbet görevinin ücretlendirilmesini amaçladığını belirterek, hiç kimsenin öğretmenlerin bu haklı taleplerini görmezden gelemeyeceğini söyledi.
Havutça, “Temel kanunlarda olmayan nöbet görevinin ancak bir alt hukuki normu olan yönetmelikler ile zorunlu kılınmaya çalışılması hukukun ruhuna aykırıdır. Öğretmenlerimiz, eğitim-öğretim işleriyle ilgili harcadıkları emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Onlar, temel ücretlerinin yükseltilmesi, insanca yaşam ve onurlu bir gelecek talep ediyorlar. Bu taleplerini TBMM Genel Kurulu’nda da dile getirdim Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı konuya olumlu baktıklarını ‘sorunu çözelim’ diyerek bu talebi sonuçlandırmak istediklerini söyledi.” diye konuştu.
Nöbet ücreti yaklaşık 120 lira
Havutça’nın kanun teklifinin yasalaşması halinde öğretmenler bir günlük nöbet hizmeti karşılığında memur maaş katsayısının 1500 gösterge ile çarpımı sonucu elde edilen miktar kadar ücret alacaklar.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı